Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk pastapytt

Denna italienska pastapytt passar perfekt som middag en vardag. Du svänger snabbt ihop pytten av fräst bacon, lök och tomater som blandas med pasta, majs och oliver. Smaka av med lite basilika och servera med sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet.
  2. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i en stor stekpanna. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i fräset.
  3. Blanda ner pastan, majskorn och svarta oliver. Låt allt bli varmt. Smaksätt med salt, svartpeppar och basilika, gärna färsk. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (4 port motsvarar ca 280 g)
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl majskorn
  • ca 20 svarta oliver
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika (gärna färsk)
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?