Italiensk kycklinggryta
Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar
2 msk finhackad färsk timjan
1/2 dl balsamvinäger
1 dl vatten
2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk strösocker
4 portioner ris (gärna basmati) eller kokt potatis
2 dl vispgrädde
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 547 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! La till champinjoner och paprika för extra smak. Serverade med ugnsstekt potatis skurna i klyftor. Gjorde 8 portioner för 6 personer, blev precis lagom.
Emil
2024-12-06Väldigt mediokert recept.
Veronica
2024-12-04Helt okej!
Ludvig
2024-11-17