Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk kycklinggryta

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i oljan i en gryta. Tillsätt lök och vitlök efter några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt timjan, vinäger, vatten, fond och socker. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Tillsätt grädden i grytan. Låt småputtra utan lock ca 5 minuter.
  6. Koka haricots verts mjuka i saltat vatten.
  7. Servera grytan tillsammans med ris och haricots verts.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Kockknepet: Marinera över natten. Marinera kycklingen i timjan, vinäger och olja i kylskåpet över natten. Vi rekommenderar också att man inte putsar kycklingen utan låter fettet smälta ut i grytan/koka med för ökad smak och enkelhet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
  • 1 tsk strösocker
  • 4 portioner ris (gärna basmati)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2444 kJ / 583 kCal