Italiensk kycklinggryta

Betyg 3.5 av 5.
77 personer har röstat
24
Italiensk kycklinggryta

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
ca 600 g  kycklinglårfilé
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar
2 msk  finhackad färsk timjan
1/2 dl  balsamvinäger
1 dl  vatten
2 msk  kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
1 tsk  strösocker
4   portioner ris (gärna basmati) eller kokt potatis
2 dl  vispgrädde
150 g  haricots verts (bönor)

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Marinera över natten. Marinera kycklingen i timjan, vinäger och olja i kylskåpet över natten. Vi rekommenderar också att man inte putsar kycklingen utan låter fettet smälta ut i grytan/koka med för ökad smak och enkelhet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Toppen!!

Sylvia

2023-04-21

Otroligt gott med många olika smaker som gifter sig!

Felix

2023-02-19

God! Hade lite mörk soja i för färgens skull.Tyckte att den såg lite tråkig ut när den va färdig.Så soja👍🏻🥘

Maria

2022-12-20

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 547 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsoppa med skogschampinjon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré med lök och dragon
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarrégryta med timjan och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga