Italiensk kycklinggryta

Betyg 3.6 av 5.
95 personer har röstat
31
Italiensk kycklinggryta

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
ca 1 msk  olivolja
ca 600 g  kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
2 msk  finhackad färsk timjan
1/2 dl  balsamvinäger
1 dl  vatten
2 msk  kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
1 1/2 tsk  kinesisk soja
1 tsk  strösocker
4   portioner ris (gärna basmati) eller kokt potatis
2 dl  vispgrädde
150 g  haricots verts (bönor)

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Marinera över natten. Marinera kycklingen i timjan, vinäger och olja i kylskåpet över natten. Vi rekommenderar också att man inte putsar kycklingen utan låter fettet smälta ut i grytan/koka med för ökad smak och enkelhet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Galet gott, kanske vågar jag säga att det är en ny favorit. Detta kommer jag göra flera gånger! Jag tog en hel kruka timjan i, och skar kycklingen i mindre bitar, stekte lök och kyckling i smör och olja i en traktörpanna och gjorde grytan direkt i den. Blev hur bra som helst.

Caroline

2024-04-11

Gjort grytan. Den smakar bra men det är samma tråkiga färg som består även om receptet skulle vara uppdaterad. Ändra gärna bilden. Man äter ju med ögonen också och jag blev besviken på den triska färg, då jag skulle servera rätten för vännerna. Men som sagt smaken var det inte fel på.

Jan-eric

2024-04-03

Följde receptet till punkt och prick. Blev väldigt gott och uppskattad rätt här hemma.

Gladness

2024-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2292 KJ / 547 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegopiccata milanese med tomatpasta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currykyckling med ris och mango chutney
Betyg 4.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga