Italiensk fiskgratäng
En enkel och god fiskgratäng med italiensk karaktär. Gratängen gör du på torsk och kryddar med oregano. Gratinera i ugn och servera sedan fisken med exempelvis pressad potatis och gröna bönor.
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torsk (à 400 g)
1 burk tomatsås typ Napoli (à 375 g)
1 tsk oregano
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
2 dl riven ost
750 g potatis
1 pkt gröna djupfrysta bönor (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod fiskgratäng! Jag klippte över lite inlagda soltorkade tomater. Det förhöjde rätten ytterligare!
Maria
2007-02-12Supergott! Lättlagat! Jag kokte en italiensk tomatsås med vitlök och färsk basilika istället för tomatsås på burk. Skippade oreganon.
Inga-maj
2006-05-26Jag tillsatte en påse stuvad spenat i botten. Väldigt gott.
Magdalena
2005-05-12