Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk fiskgratäng

En enkel och god fiskgratäng med italiensk karaktär. Gratängen gör du på torsk och kryddar med oregano. Gratinera i ugn och servera sedan fisken med exempelvis pressad potatis och gröna bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvtina den djupfrysta torsken och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  3. Häll tomatsås i en ugnssäker form. Strö över oregano. Lägg på fiskskivorna.
  4. Blanda mjölken med vetemjölet i en kastrull. Tillsätt margarin eller smör och koka såsen ca 3 minuter. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Blanda ner riven ost. Häll såsen över fisken och gratinera i 15-20 minuter. Servera fiskgratängen med pressad potatis och gröna bönor.

Tips

Vetemjölet går bra att byta mot maizena

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk (à 400 g)
  • 1 burk tomatsås typ Napoli (à 375 g)
  • 1 tsk oregano
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 750 g potatis
  • 1 pkt gröna djupfrysta bönor (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?