Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk broccolisallad

Läckert tillbehör där stjälken på färsk broccoli står i centrum. Broccolistjälken skärs i tunna skivor och smaksätts med olivolja och citron. Toppa allt det härliga med knapriga valnötter och pikant parmesan. Super som förrätt eller på buffén!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala broccolistjälken om den känns hård. Skär den i tunna skivor.
  2. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 40 sekunder. Ta upp skivorna med hålslev, låt rinna av och lägg upp på ett fat.
  3. Garnera med citronskal, valnötter och parmesan.
  4. Ringla över oljan citronjuicen. Strö över salt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 stor broccolistjälk
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • 2 msk hyvlad parmesanost
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm havssalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 134 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept