Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Italienare furioso

Dessa italienska matbröd, som du bakar på vetemjöl, blir bastanta bröd med härlig skorpa. Bröden bakas i två rundlar och ges en snyggt snittad yta innan gräddning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner salt, hälften av vetemjölet och special-/durumvetemjöl. Blanda den lösa degen i matberedare med degkrokar. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
  2. Blanda i oljan och resterande mjöl. Låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  3. Dela degen i 2 bitar (för 2 bröd). Rulla dem runda. Lägg dem på smord bakplåt. Snitta och mjöla ytan. Låt bullarna jäsa i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Grädda bullarna i 5 minuter och sänk därefter temperaturen till 225°C. Grädda i ytterligare ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
  • 1 msk salt
  • 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
  • 2 dl specialvetemjöl eller durumvete (2 dl motsvarar ca 110 g)
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?