Italienare furioso

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Italienare furioso

Dessa italienska matbröd, som du bakar på vetemjöl, blir bastanta bröd med härlig skorpa. Bröden bakas i två rundlar och ges en snyggt snittad yta innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Italienare furioso

Ingredienser

2 bröd
25 g  jäst
5 dl  ljummet vatten (ca 37ºC)
1 msk  salt
12 dl  vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
2 dl  specialvetemjöl eller durumvete (2 dl motsvarar ca 110 g)
1 msk  olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Tar lite tid men väl värt för det är så gott 😋

Ragnhild

2018-12-06

Testa liknande recept

Lätt lantbröd
Betyg 4.4 av 5.
905 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minifocaccia med örtolja och ost
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga