Italienare furioso

Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Italienare furioso

Dessa italienska matbröd, som du bakar på vetemjöl, blir bastanta bröd med härlig skorpa. Bröden bakas i två rundlar och ges en snyggt snittad yta innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

2 bröd
25 g jäst
5 dl ljummet vatten (ca 37ºC)
1 msk salt
12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
2 dl specialvetemjöl eller durumvete (2 dl motsvarar ca 110 g)
1 msk olja

Gör så här

00:30:00
00:30:00
01:00:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tar lite tid men väl värt för det är så gott 😋

    Ragnhild

Testa liknande recept

  • Lätt lantbröd
    Betyg 4.4 av 5.997 personer har röstat
    Receptet har 181 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig focaccia - bästa receptet
    Betyg 4.2 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minifocaccia med örtolja och ost
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gateaus franskbröd
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lantbröd
    Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad