Inlagda skockor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagda skockor

Kronärtskockorna får dra åt sig den härliga smaken av vitlök och olivolja, suveränt att servera på tapas-buffén eller på sommarens mysiga grillfester.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj burkskockorna väl. Koka de färska kronärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten. Plocka och rensa dem.
  2. Lägg bottnarna i en skål och täck med olivolja. Lägg i finhackad vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Låt dra i minst några timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kronärtskocksbottnar på burk eller små färska kronärtskockor
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan