Crostini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini

Krispig crostini med makalöst goda tillbehör som rostad paprika och parmesan, avokado, sardeller och mozzarella, eller rostade körsbärstomater, kronärtskocka och olivcrème. Perfekta aptitretare till middagsbjudningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär baguetten i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och rosta dem i ca 10 minuter på mellersta falsen. Ställ fram brödskivorna i en skål på bordet och duka upp med goda tillbehör att lägga på.
  3. Rostad paprika och parmesan: Skär grillade paprikan i grova strimlor. Hyvla eller skär parmesan i bitar. Lägg en bit paprika och parmesan på en rostad baguettskiva.
  4. Avokado, sardeller och mozzarella: Skär avokadorna i skivor. Skär tunna skivor av mozzarellan. Lägg 1 bit avokado och mozzarella på en rostad baguetteskiva. Toppa med en sardell.
  5. Rostade körsbärstomater, kronärtskocka och olivcrème: Hetta upp en stekpanna. Häll i olivolja. Lägg ner körsbärstomater, strö lite salt över och rosta tomaterna hastigt tills skalet börjat spricka och de fått lite färg. Ta av och låt svalna något.
  6. Dela kronärtskocksbottnar i små klyftor. Bre olivcrème på en rostad baguetteskiva. Lägg på en rostad tomat och en bit kronärtskocka.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 baguette
Rostad paprika och parmesan
  • 1 burk grillad paprika i grova strimlor (à 290 g)
  • 50 g parmesanost
Avokado. sardeller och mozzarella
  • 2 mogna avokador i skivor
  • 125 g mozzarella
  • sardeller
Rostade körsbärstomater. kronärtskocka och olivcrème
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 kronärtskocksbottnar
Lägg till i inköpslistan