Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ingredienser
12 portioner
2 kg päron (gärna små)
2 vaniljstänger
2 liter vatten
6 dl strösocker
ca 2 citroner (1 dl färskpressad juice, för 12 port)
3 paket saffran (à 1/2 g)
4 stjärnanis
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En god och vacker dessert som jag serverade med hemgjord vaniljglass och chokladmousse.
Anneli
2021-12-28Hur länge klarar de av att stå kylen?
Lovisa
2017-11-29Hej Lovisa! De håller åtminstone några veckor. Det beror också på hur väl man rengjort burken. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2017-11-30Riktigt goda, kan rekomendera att hälla över lite päroncognac i blandningen. Ett gott råd är att täcka päronen helt med lagen annars kan de mögla.
Erik
2015-12-19