Inlagda rödbetor

Betyg 4.3 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 38 kommentarer
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett klassiskt tillbehör till många av våra recept inom husmanskost, inte minst till pyttipanna! Att lägga in rödbetor är enkelt och blir så mycket godare när man gjort dem själv. Bäst resultat får du om du förvarar rödbetorna svalt några dygn innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Inlagda rödbetor

Ingredienser

1 sats
2 tsk salt
2 l vatten
1 kg färska rödbetor

Lag

9 dl vatten
2 dl ättika (12%)
3 dl strösocker
10 vitpepparkorn
10 hela nejlikor
2 lagerblad
1 cm bit pepparrot

Gör så här

00:45:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

38 st
  • Har ingen pepparrot, vad kan jag ta istället?

    Margit

    Hej Margit! Pepparroten har en konserverande effekt i det här receptet. Så den är tyvärr svår att byta ut. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Inläggningen ska det vara.

    Catharina

  • Gott recept men blir ännu godare om man använder en del av kokvattnet i inloggningen. Sila av först bara innan man kokar upp med de andra ingredienserna.

    Catharina

Testa liknande recept

  • Kryddsill med citron
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sillag för inläggning
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Löksill med portvin
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartsoppa med krås
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad