Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inlagda auberginer

Inlagda auberginer passar bra som komplement till måltiden. De stekta eller grillade auberginskivorna får en mjukare konsistens samt att vitlök, olivolja och soja gör att rätten blir smakrik och saftig.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva auberginen på längden i tunna skivor. Stek eller grilla skivorna.
  2. Lägg i en form och täck med olivolja. Lägg i finhackad vitlök. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt några droppar soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • ca 1 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • ev några droppar soja
Lägg till i inköpslistan