Inlagd sill - grundrecept

16
11
Inlagd sill - grundrecept

Här är ett grundrecept på inlagd sill så att du kan göra din egen inlagda sill. Mycket trevligare och godare än sillen du köper i affären och det är inte svårt att göra men sillen kräver några timmar i kylskåp för att dra till sig alla härliga smaker

Inlagd sill - grundrecept

Ingredienser

4 portioner
1 förpackning Abba sill du lägger in själv (à 420 g)
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
2 dl strösocker
1 lagerblad
2 tsk krossad kryddpeppar
1/2 tsk krossad vitpeppar
5 st kryddnejlikor
1 rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Eleonor

2019-06-19

Om man vattnar ur salta sillfileer, är det samma tillvägagångssätt ändå?

Redaktionen ICAse

2019-06-26

Hej Eleonor! Man köper färdigurvattnad sill som man lägger in men om du vill vattna ur själv så kan du använda samma grundrecept. Hälsningar Michelle

Åsa

2019-06-17

Om man haft 2 tsk kryddpeppar i pulver istället för hela krossade, är det bara och slänga då?😬

Redaktionen ICAse

2019-06-18

Hej Åsa! Skulle nog smaka av först, men annars är det nog tyvärr bara att koka ny lag. Lycka till! Hälsningar Michelle

Anita

2015-12-21

Toppen! Precis som jag vill!