Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill - grundrecept

Här är ett grundrecept på inlagd sill så att du kan göra din egen inlagda sill. Mycket trevligare och godare än sillen du köper i affären och det är inte svårt att göra men sillen kräver några timmar i kylskåp för att dra till sig alla härliga smaker

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättiksprit, vatten, strösocker, lagerblad och kryddor.
  2. Låt lagen kallna.
  3. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Varva sillen med skivad rödlök och häll över lagen.
  4. Låt det stå minst 4 timmar, helst 1-2 dygn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning Abba sill du lägger in själv (à 420 g)
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1/2 tsk krossad vitpeppar
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 rödlök
Lägg till i inköpslistan