Inlagd sill

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stFunkar bra som vanlig inlagd sill. Jag föredrar en lite sötare gammaldags sill och använder 3 dl socker, 1 tsk krossad vitpeppar, 10 kryddnejlikor, 30 kryddpepparkorn som krossas, precis som min mamma gjorde.
Annika
White vinegar
Christian
Tror att det heter white vinegar. Då är det ättika.
Maud alva
Till Åsa: Det vi i Sverige kallar ättiksprit är ingenting annat än helt ren vinäger. På engelska heter ättiksprit vinegar.
David
Hittar inte ättiksprit i landet jag bor i. De föreslår vinäger, vilket enligt mig när något helt annat. Vad kan jag ersätta ättiksprit med enligt er?
Åsa
Jag gör min egen senapssill och behöver bara filéerna har ni det?
Olof
Hej Olof! Fråga gärna personalen på din ICA om de har inläggningssill i sitt sortiment och annars be dem ta in det. Hälsningar Elina
ICA-köket
Har gjort lag men upptäckte att det fanns socker kvar i kastrullen när jag skulle diska, har redan lagt in sillen. Vad kan hända om inte allt socker kom med?
Yvonne
Är det 5- minuters sill receptet avser .
Mona
Hej Mona! Det är inläggningssill som receptet är gjort med men du kan också välja 5-minuters sill. 5-minuters sillen kommer med lag så du behöver i så fall inte göra en utan bara smaksätta den medföljande lagen. Hälsningar Elina
ICA-köket
Menas det att förpackningen sill eller sillinnehållet i förpackningen ska vara 240g? Annars ett klassiskt fint recept!
Jasmine
Hej Jasmine! Vi menar hela förpackningen, som kommer i 240 g. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur länge håller den efter tillagning?
Michael
Hej Michael! Tack för din fråga! Förutsatt att du har god hygien när du tillagar sillen och använder rena redskap vid tillagning och när du tar av sillen i burken så kan sillen hålla i upp till ca 3 veckor i kylen. Vi rekommenderar alltid att titta, lukta och smaka på sillen innan du tar av den för att avgöra om sillen är ok att äta. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket