Inlagd papaya med senapsfrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inlagd papaya med senapsfrön

Förgyll middagen med denna heta papayasås. Speciellt fiskrätter passar perfekt med smakerna av bland annat chili, ingefära och vitlök. Papayan kokar du i några få minuter med kryddorna och låter sedan stå svalt för bästa smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och hacka de röda chilifrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära.
  2. Mixa det hackade tillsammans med senapsfrön och 1/2 dl vinäger (för 5 dl) i matberedare till en paste där senapsfröna fortfarande syns.
  3. Dela, kärna ur och hacka de gröna chilifrukterna. Skala, kärna ur och skär papayan i cm-stora tärningar.
  4. Hetta upp oljan i en stor wok/stekpanna. Lägg i pasten tillsammans med resterande vinäger. Vispa samman och låt sjuda i 5-10 minuter.
  5. Tillsätt den gröna chilin och sockret i pasten. Rör tills sockret har lösts upp. Vänd ner salt, gurkmeja och papaya. Låt sjuda i ca 2 minuter,  utan att papayan förlorar sin spänst.
  6. Fyll i väl rengjorda burkar och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Tips

För att få riktigt rena glasburkar, koka dem och låt torka i ugnen i 100°C.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 2 1/2 röda chilifrukter
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1/2 dl bruna/svarta senapsfrön
  • 2 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/2 gröna chilifrukter
  • 250 g papaya (relativt omogen)
  • 1/2 msk olja
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm gurkmeja
Lägg till i inköpslistan