Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.

Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Lax

1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 morot
1/2 gurka
ca 200 g laxrygg (utan skinn)

Hovmästarmajonnäs

1/2 kruka dill
2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker

Tillbehör

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det där låter intressant. Måste absolut prova.

    Marita

  • Det låter jätte spännande och jätte gott. Jag ska definitivt laga det till mig och mina gäster!

    Elke

Testa liknande recept

  • Katarinas ättikströmming
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färskost med gräslök och najadlax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Öl- och löksill
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad