Inlagd färskpotatis med gräddfil och tångrom

Inlagd färskpotatis - en ny favorit till midsommarbordet. Hotta upp den vanliga kokta potatisen med hälften inlagd färskpotatis och hälften nykokt potatis. Servera med hängd gräddfil och tångrom, rätten bjuder på fräschör, sälta och krämighet i perfekt balans. Görs med fördel i förväg och passar utmärkt till allt det andra goda på buffébordet.

Ingredienser
4-6 bufféportioner
Inlagd potatis
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 lagerblad
1 tsk dillfrön
500 g färskpotatis
1 bananschalottenlök
2 dl gräddfil
På serveringsdagen
500 g färskpotatis
4 ägg
100 g smör
1 tsk dillfrön
1/2 knippe rädisor (à 120 g)
1 kruka gräslök
1/2 kruka dill
70 g tångcaviar
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Dagen före servering:
08:00:00
På serveringsdagen:
00:08:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer