Inlagd färskpotatis med gräddfil och tångrom

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Inlagd färskpotatis med gräddfil och tångrom

Inlagd färskpotatis - en ny favorit till midsommarbordet. Hotta upp den vanliga kokta potatisen med hälften inlagd färskpotatis och hälften nykokt potatis. Servera med hängd gräddfil och tångrom, rätten bjuder på fräschör, sälta och krämighet i perfekt balans. Görs med fördel i förväg och passar utmärkt till allt det andra goda på buffébordet.

Inlagd färskpotatis med gräddfil och tångrom

Ingredienser

4-6 bufféportioner

Inlagd potatis

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 lagerblad
1 tsk dillfrön
500 g färskpotatis
1 bananschalottenlök
2 dl gräddfil

På serveringsdagen

500 g färskpotatis
4 ägg
100 g smör
1 tsk dillfrön
1/2 knippe rädisor (à 120 g)
1 kruka gräslök
1/2 kruka dill
70 g tångcaviar
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Dagen före servering:
08:00:00
På serveringsdagen:
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krokan
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Smörfrallor
Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Bruna bönor
Betyg 4.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad