Inkokt lax med rödlök

Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Inkokt lax med rödlök

Mästerligt god lax som kommer att göra succé bland vännerna. Laxen kokar du i en välsmakande lag innehållande bland annat morot, rödlök, lagerblad och ättiksprit. Den inkokta laxen blir tilltalande, förtjusande och fantastiskt god.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Inkokt lax med rödlök

Ingredienser

15 portioner
2 rödlökar
2 morötter
3 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
1 msk vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
8 lagerblad
2 1/2 msk salt
1 laxsida (1 laxsida motsvarar 1 1/2-2 kg)

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Som sagt hällde bara på lagen och ställde formen på den avstängda plattan. Temperaturen steg till 53°C ändå. Hade dock ugnen på av annan anledning som också gav värme. Får se om den blev torr när den kallnat.

    Sylvia

  • Låt den absolut INTE stå en hel timme. Jag har EJ varmluftsugn och laxen är oätlig, helt snustorr. Särskilt trist med tanke på priset på lax. Jag lagar ICAs recept jämt och är supernöjd men detta är ett helt felaktigt recept. Med vänlig hälsning, petra

    Petra

  • Inget socker?

    Britt

    Hej Britt! Nej, i detta recept är det inget socker. Men du kan självklart lägga till socker om du vill! 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Pär har helt rätt, typ av ugn spelar inte så stor roll i detta fall, gjort detta många gånger. tips är att skiva upp laxen i skivor så har du färdiga portioner att servera. koka upp lagen med aningens mer ättika (min smak) lägg laxen i bläck häll över det kokande laget. Låt stå på spisplattan 10-15. min, sedan sköter eftervärmen resten.

    Patrik

  • Varning! 1 timme i 125 grader gjorde laxen fulltändigt överkokt och torr. Tyvärr en flopp på julbordet. Bra smak dock. Jag rekommenderar en termometer och köra till max 48 grader. Laxen kommer också lagas lite till mer på eftervärmen sedan.

    Pär

    Hej Pär! Kanske gjorde du den i varmluftsugn-då blir det skillnad. Vi har gjort i vanlig ugn och beräkningar därefter. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Ska laga denna lax till goda vänner nästa vecka. Återkommer efter måltiden

    Barbro

  • Gjorde denna på julafton. Blev jättegod! Tips!

    Madeleine

  • Underbart god lax! En verklig fullträff! Uppskattad både av barn och vuxna. Servera sås till inkokt lax till och middagen är den godaste, godaste!

    Ewa

  • Den här inkokta laxen plus "sås till inkokt lax" gör jag jämt till julbordet på beställning av mina döttrar. Alla älskar denna lax tillsammans med såsen.

    Laila

  • Tillsammans med den inkokta laxen serverade jag limesås. (Receptet finns tillsammans med spättfilé.) Jättegott!!

    Ewa

Testa liknande recept

  • Inlagd sill
    Betyg 4.2 av 5.122 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasmästarsill
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos
    Betyg 4.5 av 5.341 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grytstek
    Betyg 3 av 5.229 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad