Inkokt lax med potatissallad
Inkokt lax med en krämig potatissallad är friskt och festligt till middag en härlig sommarkväll. Koka lagen på grönsaker och kryddor, lägg i laxfilén skuren i tärningar, dra kastrullen av spisen och låt fisken svalna i lagen. Dekorera och servera!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé skuren i tärningar
Lag
1 morot
1 gul lök
1 l vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 tsk socker
5 vitpepparkorn
7 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 tsk salt
Potatissallad
4 kokta potatisar gärna färskpotatis
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk fransk senap
1 msk hackad gräslök
svartpeppar från kvarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer