Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Inkokt lax med potatissallad

Inkokt lax med en krämig potatissallad är friskt och festligt till middag en härlig sommarkväll. Koka lagen på grönsaker och kryddor, lägg i laxfilén skuren i tärningar, dra kastrullen av spisen och låt fisken svalna i lagen. Dekorera och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skiva potatisen. Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap, gräslök och kryddor, och blanda med potatisen.
  2. Lag: Skala och skiva moroten och löken. Koka samtliga ingredienser till lagen i 5 min. Smaksätt ev med mer salt och peppar.
  3. Lägg i laxen, dra kastrullen från spisen. Låt fisken svalna i lagen. Ställ sedan kallt.
  4. Arrangera snyggt på tallrik, använd gärna lök och morötter från lagen som dekoration.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé skuren i tärningar
Lag
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 l vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 tsk socker
  • 5 vitpepparkorn
  • 7 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
Potatissallad
  • 4 kokta potatisar gärna färskpotatis
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk hackad gräslök
  • svartpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer