Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inkokt lax med dill och ansjovissås

Inbjudande och gott fiskrecept som du tillagar relativt snabbt och enkelt. Laxfilén får ligga i en lag av lök, vinäger och lagerblad. Gör en sås av ansjovis, crème fraiche och dill. Servera den inkokta laxen med dill och ansjovissås och färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp lagen.
  2. Skär fisken i kuber och lägg fisken i en djup form. Ställ formen på en träskärbräda. Slå lagen över och täck med ett "papperslock" och låt fisken gå klar på eftervärmen. Låt laxen svalna i sitt spad.
  3. Sås: Sila av spad till såsen, koka upp med creme fraiche. Mixa ned dill och ansjovis. Smaka av såsen.
  4. Tag upp laxkuberna och lägg upp på ett vackert fat eller tallrik. Slå såsen över fisken och servera med färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g laxfilé
Inkokningslag
  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 kryddpepparkorn
  • 1/2 dl god vinäger
Sås
  • 1 dl spad (från pocheringen)
  • 1 dl crème fraiche
  • 30 g grovt skuren dill
  • 2 ansjovisar
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?