Inkokt lax med dill och ansjovissås
![Inkokt lax med dill och ansjovissås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Inbjudande och gott fiskrecept som du tillagar relativt snabbt och enkelt. Laxfilén får ligga i en lag av lök, vinäger och lagerblad. Gör en sås av ansjovis, crème fraiche och dill. Servera den inkokta laxen med dill och ansjovissås och färskpotatis.
![Inkokt lax med dill och ansjovissås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
2 portioner
300 g laxfilé
Inkokningslag
2 l vatten
2 msk salt
1 gul lök
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 kryddpepparkorn
1/2 dl god vinäger
Sås
1 dl spad (från pocheringen)
1 dl crème fraiche
30 g grovt skuren dill
2 ansjovisar
Till servering
kokt färskpotatis
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
sådär det gick och äta!
Marco
2003-11-19