Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ingefärsyoghurt

Ett enkelt och snabblagat recept på en smakrik sås att ha till bland annat kycklingrätter eller sallader. Du gör den av yoghurt, färsk ingefära, honung och salt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt av medelhavstyp med färsk finriven ingefära och honung.
  2. Smaka av med salt. Servera gärna till Pestokyckling med linssallad.

För alla

Ingefärsyoghurt är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 1 1/2 msk färsk finriven ingefära
  • 1 tsk honung
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?