Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärsräkor med minimajs

Hetta upp räkor tillsammans med ingefära, currypasta, vitlök, purjolök och minimajs i olja i en varm stekpanna. Servera sedan de krispiga räkorna tillsammans med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp stekpannan med ett par droppar olja. Stek ingefäran och vitlöken i någon minut. Rör ner currypastan och vatten. Fräs detta tills det börjar bli lite torrt i pannan.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjon och minimajsen. Fräs 2-3 minuter. Häll av räkorna och vänd ner dem. Låt allt värmas hastigt.
  3. Smaka av med salt och peppar. Serveras till ris med rostad mandel och en fräsch sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • olja
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk het/stark currypasta
  • 2 msk vatten
  • 10 cm purjolök (den vita delen)
  • 1 ask minimajs (à 125 g)
  • 1 burk skalade räkor i lake (à 300 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?