Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Regnbåge med thaismak

Regnbåge med thaismak är en fiskrätt som får härliga smaker av citrongräs, limeblad och ingefära tillsammans med kokosmjölk när den enkelt tillagas i stekpåse. Samman med fisken lägger du även grönsaker och serverar den sedan med nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj, salta och peppra fisken väl. Lägg fiskarna i stekpåsen. Lägg den i en långpanna.
  3. Krossa citrongräset genom att banka hårt på roten med t ex en kastrull eller skaftet på en kniv. Riv ingefäran grovt eller skiva den. Skölj
    limen, riv skalet grovt. Lägg detta i påsen. 
  4. Lägg i minimajs, salladslök och tomater. Häll i kokosmjölken.
  5. Förslut påsen med knut eller snöre. Klipp ett litet hål på ovansidan så att den inte spricker av all ånga. Sätt in i ugnen, 20-25 minuter. Öppna/klipp upp påsen. Lyft ut fiskarna. Häll upp sås och grönsaker i en serveringsskål.
  6. Dra skinnet av fiskarna. Dra köttet från fiskbenen. Lägg upp fiskfiléerna/-bitarna på tallrikar (gärna varma). Servera med grönsakerna, kokosskyn och t ex nudlar.

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos.
Gör glutenfri: välj glasnudlar.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 Portionsregnbågar
  • salt
  • vitpeppar
  • stekpåse
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 2 msk färsk ingefära riven eller skivad
  • 2 lime
  • 10 minimajs
  • 4 salladslökar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • nudlar till servering
  • valfria kokta grönsaker till servering
Lägg till i inköpslistan