Quinoapannkakor med päronsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quinoapannkakor med päronsalsa

Gör dina pannkakor nyttigare och matigare genom att blanda i proteinrik quinoa i smeten. Salsan som du serverar till är magnifikt god med syrliga päronbitar, citron och stingig ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt kallna.
  2. Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en slät smet. Blanda i quinoan.
  3. Stek pannkakor eller plättar i lite smör eller margarin.
  4. Päronsalsa: Skala och skär päron i bitar. Blanda citronjuice, vatten, socker och riven ingefära i en kastrull. Lägg i päronbitarna. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.
  5. Servera med päronsalsa och lite yoghurt. Garnera med mynta.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, yoghurt och mjölkfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl quinoa
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör eller margarin
Päronsalsa
  • 3 päron
  • juice från 1 citron
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk riven ingefära
Lägg till i inköpslistan