Ingefärsmarinerad lax

I det här receptet på ingefärsmarinerad lax gravar du din egen lax i ett dygn med syltad ingefära, chili, lime, salladslök och olja. Laxen får en himmelskt god smak och är en höjdare på jul- och buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
8 portioner
300 g skinn- och benfri laxfilé (fryst i minst 2 dygn, t ex stjärtbit från laxsida som gravas)
3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 bitar syltad ingefära
1 salladslök
1 1/2 lime
2 tsk lag från den syltade ingefäran
2 msk olja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stLaxen blir gravad i och med marinering i minst 1 dygn. Otydligt i receptet, men jag har prövat och det blev absolut gudomligt! Väldigt god lax med lite "sting". En ny favorit på julbordet. Och ett måste på buffébordet.
Pernilla
Jag förstår inte riktigt om laxen ska vara gravad innan, eller om den blir det i marinaden? Någon som kan hjälpa?
Malin