Ingefärsmarinerad lax

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ingefärsmarinerad lax

I det här receptet på ingefärsmarinerad lax gravar du din egen lax i ett dygn med syltad ingefära, chili, lime, salladslök och olja. Laxen får en himmelskt god smak och är en höjdare på jul- och buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingefärsmarinerad lax

Ingredienser

8 portioner
300 g skinn- och benfri laxfilé (fryst i minst 2 dygn, t ex stjärtbit från laxsida som gravas)
3/4 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 bitar syltad ingefära
1 salladslök
1 1/2 lime
2 tsk lag från den syltade ingefäran
2 msk olja
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Laxen blir gravad i och med marinering i minst 1 dygn. Otydligt i receptet, men jag har prövat och det blev absolut gudomligt! Väldigt god lax med lite "sting". En ny favorit på julbordet. Och ett måste på buffébordet.

    Pernilla

  • Jag förstår inte riktigt om laxen ska vara gravad innan, eller om den blir det i marinaden? Någon som kan hjälpa?

    Malin

Testa liknande recept

  • Lime- och ingefärsmarinerad lax
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med hetta
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax- och räkceviche
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Laxpaket à la mojo
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med sojadressing "Tiradito"
    Betyg 3.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad