Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärsgratinerad hummer

Här är ett utsökt recept på ingefärsmarinerad hummer. Ingefära, chili och lime ger hummern en spännande och luxuös smak. Servera med en sallad som du gör på morötter, selleri och rädisor och du har en fulländad och uppskattad festmiddag!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Klyv humrarna på längden med en vass kniv. Ta bort magsäcken bakom huvudet och den svarta tarmen. Knäck klorna med en nötknäppare och peta försiktigt ut köttet. Spara klorna till garnering. (Låt skalet på den smala klon vara kvar.) Lägg humrarna i en ugnssäker form.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  4. Smält smöret och rör i chili, ingefära och limeskal. Smaka av med salt. Fördela ingefärssmöret över humrarna. Ställ kallt.
    Skala morötterna. Skär morötter, selleri och rädisor i tändstickssmala strimlor.
  5. Blanda ingredienserna till dressingen. Sätt in humrarna i ugnen och gratinera i ca 5 minuter.
  6. Koka upp vatten och lite salt. Lägg i grönsakerna och låt dem sjuda i 1-2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Lägg upp grönsakerna på stora förrättstallrikar och droppa lite dressing över.
  7. Ta ut humrarna och lägg upp dem bredvid grönsakerna. Garnera med en klo.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 färska eller frysta humrar
  • 1/2 färsk röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 75 g smör
  • 1 msk färskriven ingefära
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt
Sallad
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 125 g rädisor
Dressing
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk honung
  • 1/2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?