Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Marinerad vitlök

(25)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Vitlöksklyftorna får en mildare smak genom att kokas i vatten och vitvinsvinäger. Låt sedan vitlöksklyftorna marineras i sötman från honung och balsamvinäger tillsammans med det kryddiga från chilin och curryn.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Ingredienser

  • 40 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna med en liten vass kniv. Koka upp vatten, vinäger och salt i en traktörpanna.
  2. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka kraftigt under lock i ca 2 minuter. Lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en eller flera glasburkar medan de är varma.
  3. Marinad: Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i mikrougn eller i en kastrull. Smaksätt med kryddor och salt. Vispa ner oljan i blandningen. Det blir perfekt blandat om man använder mixer.
  4. Häll marinaden över vitlöksklyftorna. Förslut burkarna väl. Vänd och skaka burken väl så att kryddor och vitlök blandas noga.
  5. Förvara vitlöksklyftorna i kyl. Hållbarheten är flera veckor.

Tips

Varför inte inhandla några snygga burkar eller krukor och göra små paket med inlagd paprika och vitlök i, bra att ge bort.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer