Ingefära-och sojabakad fisk och grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefära-och sojabakad fisk och grönsaker

Med ingefära, vitlök och japansk soja sätter du ny, spännande smak på den frysta vardagsfisken. Koka upp en snabb sås och häll den över fisken och strimlade grönsaker innan alltihopa bakas i ugnen. Servera med sojamajonnäs och basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Ingefära- och sojasås: Skala och riv vitlöken fint.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Fisk: Skala moroten och skär i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala, dela och strimla löken.
  6. Vik fisken och lägg i en ugnssäker form. Fördela grönsakerna ovanpå och häll över ingefära- och sojasåsen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Sojamajonnäs: Rör ihop majonnäs och soja.
  8. Till servering: Servera fisken med ris, sojamajonnäs och koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Ingefära- och sojasås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/4 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
Fisk
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 600 g alaska pollock
Sojamajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
Till servering
  • basmatiris
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan