Ingefära-och sojabakad fisk och grönsaker
Med ingefära, vitlök och japansk soja sätter du ny, spännande smak på den frysta vardagsfisken. Koka upp en snabb sås och häll den över fisken och strimlade grönsaker innan alltihopa bakas i ugnen. Servera med sojamajonnäs och basmatiris.
Ingredienser
4 portioner
Ingefära- och sojasås
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse
Fisk
1 morot
1 röd paprika
1 rödlök
600 g alaska pollock
Sojamajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk japansk soja
Till servering
basmatiris
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Allt för mycket socker
Arnfinn
2018-01-10