Indonesisk kycklingpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Indonesisk kycklingpasta

Indonesisk kycklingpasta är en pastarätt som du gör av stekta kycklingfiléer och grönsaker som får koka ihop i krämig kokosmjölk. Pastan och kycklingen får även smaker av ingefära och ett litet sting av sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikorna. Strimla purjolök och vitlök.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Häll på kokosmjölken och krydda med salt, ingefära och sambal oelek. Låt allt koka några minuter.
  4. Blanda ihop den kokta pastan med kycklingröran. Rör om och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g tagliatelle
  • 3 kycklingfiléer (3 st motsvarar ca 400 g)
  • 3 paprikor i olika färg
  • 1 stor purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info