Indiskt ris

Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Indiskt ris

Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Indiskt ris

Ingredienser

8 portioner
1 stor gul lök
4 msk olivolja
1 tsk malen koriander
8 nejlikor
4 kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2 msk gurkmeja
2 kanelstänger
4 msk mandelspån
2 dl russin gärna gula
6 dl basmatiris
10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

00:01:00
00:03:00
00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Wooow säger jag bara, så ljuvligt gott.

    Rose-marie

  • Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian

    Anna

  • Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁

    Stéphanie

  • Passar bra i juletider, god och lite annorlunda smak på en risrätt.

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett10 g
Salt1.63 g
Kolhydrater61 g
Protein7.9 g

Testa liknande recept

  • Indonesisk köttgryta
    Betyg 2.6 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ris med cornflakes
    Betyg 3.1 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
    Betyg 3.4 av 5.154 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad