Indiska färsspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indiska färsspett

Smakrika spett av blandfärs, persilja, lök och garam masala. Dessa indiska färsspett passar perfekt på buffébordet och dekoreras gärna med en rosmarinkvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grillpinnarna i blöt i vatten.
  2. Skala och finhacka gula lökar och vitlöksklyftor.
  3. Blanda samman blandfärs, lök, vitlök, salt, finhackad persilja och garam masala till en jämn och fin smet.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Forma avlånga biffar. Sätt fast en biff på varje spett och tryck till med handen runt om så att de sitter på ordentligt.
  6. Lägg spetten på grillgaller eller i en långpanna med lite olja i. Grilla i ugnens mitt i ca 15 minuter. Vänd på spetten någon gång.
  7. Dekorera ev spetten med en liten rosmarinkvist.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddblandningen, i övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 20 grillpinne
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandfärs
  • 1 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk garam masala
  • några rosmarinkvistar
Lägg till i inköpslistan