Äppelpaj-semifreddo

Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
1
Äppelpaj-semifreddo

Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Äppelpaj-semifreddo

Ingredienser

6 portioner

Äppelkompott

3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
2 dl vatten
1 dl socker

Semifreddo

2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk stött kardemumma
6 digestivekex

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott! Jag frös in semifreddon i portionsformar, blev 7 portionsformar. Var sparsam med kardemumman - smaken slår lätt igenom och tar över. Jag tog lite mindre än en tsk.

Linda

2013-04-01

Testa liknande recept

Yoghurtsemifreddo med citrussallad
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med torkad frukt och choklad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummabrylé
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst hallontårta med kokos- och smördegssmul
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga