Äppelpaj-semifreddo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelpaj-semifreddo

Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Äppelkompott: Börja med äppelkompotten. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Lägg äppeltärningar, vaniljfrön, vaniljstång, kanelstång, vatten och socker i en kastrull. Koka ihop utan lock till en fast kompott, 20–30 minuter. Låt svalna
    helt i kallt vattenbad.
  3. Ställ en form, ca 2 liter, i frysen (så fryser semifreddon snabbare).
  4. Semifreddo: Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna vitt och fluffigt. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en fast smet.
  5. Vispa ihop äggulor och 1/2 dl socker.
  6. Vispa grädden med kardemumman.
  7. Blanda äggulevispet med 3 dl avsvalnad äppelkompott och grädden.
  8. Vänd ner den vispade ägg vitan i smeten.
  9. Krossa kexen och varva smet och kex i den kalla formen. Ställ i frysen minst 2 timmar.
  10. Ta fram ca 10 minuter före servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfria kex.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning och välj mjölkfria kex.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Äppelkompott
  • 3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
Semifreddo
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 6 digestivekex
Lägg till i inköpslistan