Äppelpaj-semifreddo
Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
6 portioner
Äppelkompott
3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
2 dl vatten
1 dl socker
Semifreddo
2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk stött kardemumma
6 digestivekex
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott! Jag frös in semifreddon i portionsformar, blev 7 portionsformar. Var sparsam med kardemumman - smaken slår lätt igenom och tar över. Jag tog lite mindre än en tsk.
Linda
2013-04-01