Äppelpaj-semifreddo

29
1
Äppelpaj-semifreddo

Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Äppelpaj-semifreddo

Ingredienser

6 portioner

Äppelkompott

3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
2 dl vatten
1 dl socker

Semifreddo

2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk stött kardemumma
6 digestivekex

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfria kex.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning och välj mjölkfria kex.
Innehåller ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Linda

2013-04-01

Mycket gott! Jag frös in semifreddon i portionsformar, blev 7 portionsformar. Var sparsam med kardemumman - smaken slår lätt igenom och tar över. Jag tog lite mindre än en tsk.