Äppelpaj-semifreddo

Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Äppelpaj-semifreddo

Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Äppelpaj-semifreddo

Ingredienser

6 portioner

Äppelkompott

3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
2 dl vatten
1 dl socker

Semifreddo

2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk stött kardemumma
6 digestivekex

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
00:30:00
02:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott! Jag frös in semifreddon i portionsformar, blev 7 portionsformar. Var sparsam med kardemumman - smaken slår lätt igenom och tar över. Jag tog lite mindre än en tsk.

Linda

2013-04-01

Testa liknande recept

Kardemummabrylé
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddiga äppelklyftor med vaniljkolasås
Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Yoghurtsemifreddo med citrussallad
Betyg 3 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Betyg 3.4 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad