Indisk lax
Är du sugen på indiskt? Testa att laga till en indisk lax med smak av tandoori. Laxen blir härligt kryddig och får lite extra sting. Servera tillsammans med en gurkyoghurt och ris.
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1 litet isbergssalladshuvud
4 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
1 lime
4 tsk tandoorikrydda
4 portionsbitar lax à 120 g
4 portioner basmatiris
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan och mango chutneyn. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt okej men ingen favorit hos oss. Det kändes som om något saknades, lite tråkig!
Linnéa
2010-12-01Ett tips! Kom ihåg att tillagningstiden blir betydligt längre om fisken är frusen (vilken den oftast är när man köper den i affär).
Jonas
2010-10-23god och annorlunda lax =) gurkyoghurten var jätte populär och kommer bli en vana hos oss
Angela
2010-09-05