Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Indisk lax

Är du sugen på indiskt? Testa att laga till en indisk lax med smak av tandoori. Laxen blir härligt kryddig och får lite extra sting. Servera tillsammans med en gurkyoghurt och ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint.
  3. Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 56°C.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney).


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan och mango chutneyn. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 1 lime
  • 4 tsk tandoorikrydda
  • 4 portionsbitar lax à 120 g
  • 4 portioner basmatiris
Lägg till i inköpslistan