Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Indisk lammcurry

Utsökt indisk varmrätt som sprider fantastiskt varma dofter av ingefära, kummin, garam masala och gurkmeja i köket! Lammköttet blir otroligt mört och currykryddorna kompletterar varandra fint.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan, gärna i en plastbelagd- eller titanpanna för att inte kryddorna ska bränna vid så lätt.
  2. Skala och finhacka den gula löken samt vitlöken. Fräs den gula löken på medelvärme i 15 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vitlöken och riv i ingefäran och fräs i 1 minut. Tillsätt koriander och rör i 1 minut, sedan gurkmeja, kummin, garam masala och paprikapulver. Låt kryddblandningen fräsa i en halv minut.
  4. Skär köttet i små tärningar och tillsätt dessa. Fräs i ytterligare ett par minuter. Häll på vattnet och låt alltsammans sjuda i 10 minuter
  5. Hacka tomaterna och lägg dem i pannan att koka i ytterligare 5 minuter. Ansa den färska spenaten och lägg den, eller den upptinade, i grytan för att precis bara bli varm före servering. Smaka av och kontrollera så att köttet har blivit mört.
  6. Hacka korianderbladen och garnera lammcurryn med dem.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 msk olja
  • 1 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 krm gurkmeja
  • 1/2 tsk mald kummin
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 600 g lammkött utan ben
  • 3 tomater
  • 250 g färsk eller tinad hel spenat
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 10 färska korianderblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer