Inbakad smördegsrulle med svamp och cheddar

En fantastiskt krämig och läcker förrätt med spenat, schalottenlök, shiitakesvamp och cheddarost. Smakerna kompletterar varandra perfekt tillsammans i den krispiga smördegsrullen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Ingredienser
4 portioner
200 g shiitakesvamp (champinjoner eller karljohans)
2 schalottenlökar eller gul lök (2 schalottenlökar motsvarar 1 liten gul lök)
olivolja till stekning
salt
peppar
150 g färsk spenat
1 1/2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 msk ströbröd
1 paket kyld smördeg (à ca 275 g)
1 äggula till pensling
1 msk hel torkad kummin
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stFörstod inte vitsen med ägg och ströbröd.
Catarina
den mest underbara rullen någonsin, en klassiker på mitt julbord!
Cecilia
Urgott! Jag har lagat denna rätt många gånger och tänker fortsätta med det.
Charlotte