Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inbakad sesamkyckling med limesås

Asiatiskt inspirerade vårrullar med ingefära- och sesamkyckling. Limesåsen kompletterar de frasiga vårrullarna fantastiskt och ger rätten hetta. Servera gärna sesamkycklingen med en krämig avokadopilaff.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela bröstfiléerna i halvor på längden (lårfilé ska inte delas). Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt den marinera i minst 4 timmar.
  2. Trä upp kycklingen på spett. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Låt den kallna. Salta.
  3. Lägg spetten på diagonalen på degen och vik ihop till paket. Lägg dem med skarven ner på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Sås: Blanda ihop ingredienserna till såsen, ställ kallt.
  5. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Pensla kycklingpaketen med olja och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Servera med sås och Avokadopilaff.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri smördeg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg kycklingfilé (av lår eller bröst)
Marinad
  • 2 msk olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm sambal oelek
  • 16 ark vårrulledeg eller frysta plattor tunt kavlad smördeg (16 ark vårrulledeg motsvarar 4 frysta plattor smördeg, à 15x15 cm)
  • 1 msk olja
  • 2 msk sesamfrön (till servering)
Sås
  • 4 dl crème fraiche (gärna hälften lätt crème fraiche)
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan