Inbakad sesamkyckling med limesås
Asiatiskt inspirerade vårrullar med ingefära- och sesamkyckling. Limesåsen kompletterar de frasiga vårrullarna fantastiskt och ger rätten hetta. Servera gärna sesamkycklingen med en krämig avokadopilaff.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 kg kycklingfilé (av lår eller bröst)
Marinad
2 msk olja
1 msk japansk soja
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
16 ark vårrulledeg eller frysta plattor tunt kavlad smördeg (16 ark vårrulledeg motsvarar 4 frysta plattor smördeg, à 15x15 cm)
1 msk olja
2 msk sesamfrön (till servering)
Sås
4 dl crème fraiche (gärna hälften lätt crème fraiche)
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
ganska gott
Åke
2017-01-07Jättegott! Provat både med kinesisk soja och med japansk, och båda fungerar lika bra. Använder inte vitlök utan lite vanlig lök i marinad och sås, men det blir fortfarande en kanongod rätt. Avokadopilaffen var ett oväntat, men mycket gott tillbehör. Blandningen av kyckling, sås och avokadopilaff förhöjer varandras smaker ytterligare ett snäpp.
Monica
2006-01-10Detta var verkligen supergott!! Plus att det var lite kul att göra rätten... Rekommenderas varmt. Vi serverade Avocadopilaffris som ni rekommenderade till. Mmmm jättegott.
Maria
2005-03-22