Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Avokadopilaff

Färgglatt ris med kalasiga smaker! Avokadopilaffen rörs ihop med bland annat körsbärstomater, mogen avokado och krispig purjolök. Avokado- och grönsaksriset passar utmärkt till grillade kycklingrätter!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolökarna. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Pressa över citronen, salta och peppra. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  2. Koka riset i vatten med salt. Fräs purjolöken och körsbärstomaterna i olja i en stekpanna. Rör ner det tillsammans med avokadon i riset. Smaksätt med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 purjolökar
  • 4 avokador
  • saft av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?