Illgrön soppa av ärter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Illgrön soppa av ärter

En snabblagad soppa som ger en riktig hälsokick! Tillaga en jättegod illgrön soppa av bland annat ärtor och mynta. Passar perfekt att servera som förrätt eller som huvudrätt med en fräsch sallad, ett gott bröd och lite ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i smöret tills den är mjuk utan att ta färg.
  2. Finhacka myntan och tillsätt 3/4 av den, tillsammans med ärterna och buljongen. Koka tills ärterna är mjuka, ca 5 minuter.
  3. Mixa i matberedaren, eller direkt i grytan med mixerstav. Tillsätt resten av myntan, ärterna och buljongen. Smaka av med vitpeppar och salt.
  4. Strö över nyriven parmesanost och ringla extra fin jungfruolja över soppan. Ät soppan med gott bröd, grönsalladsblad, gurkbitar och ädelost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 25 g smör
  • 1 knippa färska myntablad
  • 500 g små, frysta, gröna ärter
  • 10 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning eller konc fond + vatten)
  • havssalt och nymalen vitpeppar
  • 50 g parmesanost
  • extra fin jungfruolivolja
Lägg till i inköpslistan