Husets mandeltårta
Recept på god och festlig mandeltårta. Husets mandeltårta passar dig som är van i köket. Du gör den från grunden med bland annat mandel, socker och ägg. Fyll tårtan med en utsökt smörkräm och garnera med mandel.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
8 portioner
125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl)
100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl)
4 äggvitor
Smörkräm
4 äggulor
1 dl grädde
125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
125 g smör
Garnering
1/2 dl rostad, flagad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jete gott tårta om man gjilar sött! Jete bra recept! Det blir min favorit i framtiden!
Kristina
2022-07-26Kanon recept. Viktigt att den serveras riktigt kall. Gärna med vispad grädde och en sås på mixade hallon.
Liselott
2008-08-20Väldigt söt; drog faktiskt in på smöret.
Karina
2003-08-03