Husets mandeltårta

Tips till dig som vill bjuda på något riktigt gott till fika eller efterrätt: mandeltårta! Den här ljuvliga tårtan bakas från grunden med bland annat mandel, socker och ägg. Fyll tårtan med en len smörkräm och garnera med mandel för en riktigt klassisk och lyxig känsla.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Gör så här
00:12:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Beräknat per bit utan serveringsförslag.
Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett29 g
Salt0.3 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer
6 stFruktansvärt recept! Smörkrämen stelnade inte, bottnarna blev mjuka och degiga. Man ska vispa äggvitorna och sen ha i sockret lite i taget, efter det ska mandeln i. Gör er själva en tjänst och undvik det här receptet!!
Miriam
Min smörkräm stelnade inte! Vad gjorde jag för fel🤔
Eva
Jete gott tårta om man gjilar sött! Jete bra recept! Det blir min favorit i framtiden!
Kristina
Kanon recept. Viktigt att den serveras riktigt kall. Gärna med vispad grädde och en sås på mixade hallon.
Liselott
Väldigt söt; drog faktiskt in på smöret.
Karina
Sliskigt söt, även för mycket smörsmaken för tydlig.
Jana