Hummer Thermidor

Betyg 3.3 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Hummer Thermidor

Hummer Thermidor är ett fenomenalt recept där hummerköttet blandas med champinjoner och smaksätts med konjak och citronsaft. Blanda ost och ströbröd och strö över hummerskalen och gratinera sedan i tio minuter.

Hummer Thermidor

Ingredienser

4 portioner
2 djupfrysta humrar (à 300 g)
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 1/2 msk konjak
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1/2 msk pressad citron
2 msk riven ost
1 msk ströbröd

Gör så här

00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Fantastiskt gott och enkelt. Alla smaker finns där tillsammans, välbalanserat

    Pierre

  • Väldigt gott. Har lagat det flera gånger o har aldrig blivit besviken. Cognacen gör pricken över i.

    Maud

  • Jättegott och enkelt att laga. Cognacen lyfte smaken perfekt. Tack för ett bra recept. Det skall lagas igen. Gott Nytt År 🥳

    Maria

Testa liknande recept

Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gratinerad hummer med Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.170 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tryffelrisotto med hummerte
Betyg 3.9 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bisque
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad