Hummer med pepparrotsås

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
0
Hummer med pepparrotsås

En kokt hummer kräver sin sås! Med denna lättlagade pepparrotssås blir rätten komplett. Smörsåsen med vitt vin, schalottenlök och riven pepparrot smälter samman med hummern och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Hummer med pepparrotsås

Ingredienser

2 portioner
3   skalade finhackade schalottenlökar
1/2 dl  koncentrerad fiskfond
1 dl  torrt vitt vin
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 dl  vatten
100 g  rumsvarmt osaltat smör
salt och peppar
2   kokta humrar
4 msk  riven pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är såsen fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crème ninon med hummerröra
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mousse på jordärtskocka med havssallad
Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga