Hummer med pepparrotsås

19
0
Hummer med pepparrotsås

En kokt hummer kräver sin sås! Med denna lättlagade pepparrotssås blir rätten komplett. Smörsåsen med vitt vin, schalottenlök och riven pepparrot smälter samman med hummern och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Hummer med pepparrotsås

Ingredienser

2 portioner
3 skalade finhackade schalottenlökar
1/2 dl koncentrerad fiskfond
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
100 g rumsvarmt osaltat smör
salt och peppar
2 kokta humrar
4 msk riven pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är såsen fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer