Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hummer med pepparrotsås

En kokt hummer kräver sin sås! Med denna lättlagade pepparrotssås blir rätten komplett. Smörsåsen med vitt vin, schalottenlök och riven pepparrot smälter samman med hummern och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg löken i en kastrull. Häll på fiskfond, vin, vinäger och vatten. Koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår.
  2. Ta kastrullen från spisen och vispa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll den varma såsen över hummern. Strö över nyriven pepparrot.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är såsen fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 3 skalade finhackade schalottenlökar
  • 1/2 dl koncentrerad fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 100 g rumsvarmt osaltat smör
  • salt och peppar
  • 2 kokta humrar
  • 4 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB