Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Huevos rancheros

Hett mexikanskt recept till brunch eller som lättare lunch. Huevos rancheros är en het tomatröra med ingredienser som chili, paprika och lök. Den goda röran samt ägg passar perfekt till ett smaskigt tortillabröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur chilifrukten. Hacka löken, paprikan och chilifrukten fint. Fräs detta i olja. Tillsätt tomatkrosset.
  2. Pressa saften ur citronen. Rör ner den i röran. Salta, peppra och sockra lite. Salt och sött lyfter tomatsmaken. Smula ner oregano. Koka upp, sänk värmen och låt det sedan puttra i cirka 30 minuter.
  3. Knäck försiktigt ett ägg i en kaffekopp. Sänk med stadig hand ner ägget i tomatröran. Det ska helst pocheras på ytan. Upprepa med de andra äggen.
  4. Stek ett tortillabröd hastigt, placera det på en tallrik. Lyft sedan upp ett ägg med en hålslev och lägg det på tortillan. Lägg tomatröran kring. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 1 chilifrukt t ex jalapeño eller hot-sås
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • lite socker
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 3 ägg
  • 3 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan