Höstig soppa med jordärtskocka och pumpa

En riktigt mustig soppa med jordärtskocka, pumpa och sötpotatis som får lite sting från chili och krämighet från yogurt. En mättande och värmande favorit i höst- och vinterrusket.

Ingredienser
4 portioner
150 g gul pumpa (t ex butternut)
2 medelstora sötpotatisar
1 gul lök
4 rensade jordärtskockor (4 st motsvarar ca 50 g)
ca 1 röd chili
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
salt
vitpeppar
Till servering
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
bladpersilja
skalet av 1 citron
svartpeppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSupergod soppa och barnen älskade den. Vi hoppade över yoghurten med mer matlagningsgrädde och 1dl extra vin. Toppade med knaperstekt "baconströssel" och pumpakärnor.
Ida
Enkel att göra med lyxig finish och jättegod! Finns mängder med passande topping: krutonger, rostade solros eller pumpafrön, etc. Ännu godare dagen efter så perfekt att förbereda.
Cecilia
Tog gräslök istället för persilja. Också gott!
Christel