Höstig soppa med jordärtskocka och pumpa

En riktigt mustig soppa med jordärtskocka, pumpa och sötpotatis som får lite sting från chili och krämighet från yogurt. En mättande och värmande favorit i höst- och vinterrusket.

Ingredienser
4 portioner
150 g gul pumpa (t ex butternut)
2 medelstora sötpotatisar
1 gul lök
4 rensade jordärtskockor (4 st motsvarar ca 50 g)
ca 1 röd chili
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
salt
vitpeppar
Till servering
1/2 dl matlagningsyoghurt (24%)
bladpersilja
skalet av 1 citron
svartpeppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod soppa och barnen älskade den. Vi hoppade över yoghurten med mer matlagningsgrädde och 1dl extra vin. Toppade med knaperstekt "baconströssel" och pumpakärnor.
Ida
2025-01-29Enkel att göra med lyxig finish och jättegod! Finns mängder med passande topping: krutonger, rostade solros eller pumpafrön, etc. Ännu godare dagen efter så perfekt att förbereda.
Cecilia
2024-10-07Tog gräslök istället för persilja. Också gott!
Christel
2024-01-04