Honungsstekt kyckling med mandel och aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Honungsstekt kyckling med mandel och aprikoser

Saftig och god är den honungsstekta kycklingen med mandel och aprikoser som du tillagar i en ugnsform. Kycklingbitarna får sin goda smak av soja, honung, timjan och rosmarin och i slutet lägger du även ned mandlarna och aprikoserna i skyn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i 8 bitar (för 4 port). Lägg i en ugnssäker form. Blanda honung, soja, timjan, rosmarin, salt och peppar.
  3. Fördela blandningen på kycklingen. Stek i ca 35 min. Kontrollera vid benen att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Skålla och skala mandeln. Strimla aprikoserna. Lägg mandel och aprikoser runt kycklingen när ca hälften av tillagningstiden återstår.
  5. Servera kycklingen med sky som bildats, frukt och mandel. Ris, blandat med fräst squash och paprika, passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (1 st motsvarar ca 1,3 kg)
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk soja
  • 1 msk timjan
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g sötmandel
  • 10 torkade aprikoser
Lägg till i inköpslistan