UNDER 30 MIN | Medel

Honungsrostad havre

Honungsrostad havre är mycket användbart! Bjud till frukost med fil eller yoghurt, servera som mättande mellanmål eller en fantastiskt god dessert varvat med frukt och bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda havregryn och kanel och salt i en bunke.
  3. Rör ihop vatten och honung med rapsolja. Tillsätt det i den torra blandningen och blanda runt.
  4. Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen 15–20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt kallna. Häll upp i burk med tätt lock.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: 12 dl
  • 1 liter havregryn
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 1569 kJ / 375 kCal