Honungsrostad havre
Honungsrostad havre är mycket användbart! Bjud till frukost med fil eller yoghurt, servera som mättande mellanmål eller en fantastiskt god dessert varvat med frukt och bär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
12 dl
1 liter havregryn
1 msk kanel
1/2 tsk salt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 dl flytande honung
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1569 KJ / 375 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
Supergott, honung är ganska dyrt dock så bytte ut det mot egengjord gransirap. Blev kanonbra tillsammans!
Jerry
2024-02-12Är det 1 liter havregryn eller 1 dl havregryn eller bara 1 stycke havregryn?
Katarina
2024-01-21Hej Katarina! I receptet används 1 liter havregryn. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-01-22Jag skippar olja, tycker inte att den behövs. Blir gott och knaprigt
Marika
2022-05-06