Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Ett härligt recept på honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré som är en modern landskapsrätt från Dalsland. Du gör den av bland annat laxfilé, honung, jordärtskockor, mjölk, lime och rödlök. Passar bra till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner

Lax

2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
600 g laxfilé med skinn
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk farinsocker

Jordärtskockspuré

600 g jordärtskockor
1 - 1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Snabbinlagd rödlök

1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk färskpressad limejuice
3 msk vatten
1 rödlök

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Räkna längre tid i ugnen

    Karin

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterad jordärtskocka
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad