Honungskyckling med tabbouleh

Ett smakrikt och snabblagat recept på honungskyckling med tabouleh. Du gör det av bland annat kycklinglårfilé, soja, honung, bulgur, tomat, paprika, citron, fetaost och kikärter. Mättande och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g kycklinglårfiléer
4 msk japansk soja
4 msk flytande honung
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Sallad
2 dl bulgur
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 grön paprika
1 tsk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk socker
3 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl finskuren dill
1 burk black eye bönor (à 400 g)
1 burk kikärtor (à 400 g)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
28 stSåå gott och fungerade även superbra att byta ut kycklingen mot quornfilé 👍🏻
Emma
Hej Emma! Vad kul att höra att du gillade rätten och tack för tipset om quornfilé! Hälsningar Elina
ICA-köket
En enkel och stadig rätt som är riktigt lättlagad. Tack vare bönorna och kikärtorna blir bulgursalladen riktigt mättande. Den ser även aptitlig ut. Kycklinglårfiléer är i vanliga fall saftiga och blir inte lika lätt torra så kycklingbröstfiléer kan bli. Icke i detta fallet dock! Tycker att de blir betydligt torrare än vanligt, dessutom ser de grådaskiga och tråkiga ut. Marinaden med honung passar bra till kyckling. Nästa gång kryddar jag kycklingen med lite chili också, och tillagar den i varm ugn. Hoppas på bättre resultat. Taboulehn är perfekt som den är, en höjdare! Tycker att receptet lätt räcker till 5 personer.
Anders
God smak på kycklingen. Jag hittade inte black eye bönor tog istället svarta bönor. Salladen smakade mycket gott, kommer att tillaga i sommar till grillat. Vi saknade såsen, så jag blandade creme fraiche med sweet chilisås som passade utmärkt till rätten.
Katarina
Det här var en rätt jag kan tänka mig laga fler gånger. Kycklingen blev mycket saftig och bulgur är alltid gott. Jag bytte dock ut bönorna och kikärterna i bulgurblandningen mot stekta haricovert, mycket gott! Hade kanske önskat lite mer smak på bulgurn så nästa gång lägger jag nog till lite kryddor. Receptet var inga problem att följa, det tog cirka 40 min att svänga ihop rätten. Ingredienserna var sådant som jag brukar ha hemma. Bulgur ger en skön mättnadskänsla och rätten som helhet var aptitlig så den passade perfekt till mig!
Elin
Chansade och lagade rätten för första gången när jag hade mina matlagningsintresserade väninnor på middag. Chansningen gick hem och väninnorna gav rätten "supergott" i betyg. Särskilt uppskattades smaken av citron i salladen. Nästa gång ska jag prova att använda kycklingfilé och låta denna ligga i marinaden några timmar innan tillagning. En rätt jag kommer att göra många gånger till!
Sofia
God kycklingrätt och trevlig bulgurblandning. Kikärtor och bönor är bra tillskott till hungriga tonåringar. Lite ovanligt med dill och persilja tillsammans, men det fungerade fint. Jag fräste på tomaterna och paprikan eftersom jag inte tål färska tomater. Tycker dessutum att det är godare med tillagade grönsaker i bulgurblandningar.
Gunilla
Taboulehn blev en riktig hit för familjen och kycklingen blev saftig! Receptet är riktigt bra som utgångspunkt och lämnar väldigt många dörrar öppna för egen inspiration och val av andra ingrdeienser. Därför lagade jag receptet igen och bytte ut bla dillen eftersom det är något jag själv inte är förtjust i.. resultatet blev jättegott! En solklar maträtt ¨på veckomenyn!
Emelie
Det var en god sallad med fina färger som lockade hela familjen att äta mycket. Kycklingen blev också god. Vi kommer att laga detta fler gånger men då kommer vi att ha dressingen sidan om för det blev för stor mängd dressing i salladen. Det var lätt att tillaga.
Krister
Jag valde kycklingfiléer eftersom vi använder det oftare än kycklinglår. Marinaden gav en väldigt bra smak till kycklingen och gjorde den även saftig. Det var enkelt och snabbt att laga. Detta recept går säkert även att utveckla och variera på olika sätt.
Anne
Detta var verkligen ett mumsigt recept med sommarlängtan. Vi lagade rätten en riktigt stormig dag. Alla i familjen åt och kände smak av sommar. Jag valde kycklinginnerfilé. De är precis lagom stora och väldigt lätta att arbeta med. Jag valde bort körsbärstomater och ersatte dem med vanliga tomater, eftersom de var svenska. Vi serverade bulgur, grönsaker och dressing för sig, något barnen uppskattade. Då kunde var och en blanda som den ville. Ett recept vi kommer att laga igen!
Jenny