UNDER 15 MIN | Enkel

Glassig croissant - glasstaco

Två goda saker blir ju dubbelt så gott ihop, det är sen gammalt. Fyll en croissant med glass och du har världens bästa (och mäktigaste) efterrätt. Toppa med chokladsås, nötter, färska hallon, blåbär eller jordgubbar. Eller varför inte lite av allt?

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela croissanten längsmed, men inte helt igenom. Fyll med en kula valfri glass.
  2. Till servering: Toppa med bär, choklad- eller kolasås, kokos och gärna hackade nötter.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri croissant.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 croissant
  • 1 dl glass (t ex. vanilj, jordgubb eller choklad)
Till servering
  • färska bär (hallon, blåbär eller jordgubbar)
  • chokladsås eller kolasås
  • kokos
  • hackade nötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2726 kJ / 650 kCal