Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Honungsgrillade kycklinglår

Dessa överraskande goda kycklinglår ger du en fin smak genom att pensla på en söt marinad av olja, citron, sojasås, honung, och vitlök före du grillar dem. Servera de saftiga honungsgrillade låren med grönsaksspett och len gräddfilssås med basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklinglår. Blanda en marinad av olja, saft av pressad citron, sojasås, flytande honung, pressad vitlök, citronpeppar och salt. Skala smålökarna. Skölj gul och röd paprika och aubergine. Skär i bitar. Varva grönsakerna med körsbärstomater på spett. Pensla med olja.
  2. Pensla kycklinglåren med marinaden och låt ligga medan grillen tänds. Grilla köttet och grilla grönsaksspetten lite vid sidan av.
  3. Servera klubborna och spetten med en gräddfilssås som smaksatts med hackad basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklinglår
  • 3 msk olja
  • 2 msk saft av pressad citron
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronpeppar
  • 12 smålökar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1/2 aubergine
  • 12 körsbärstomater
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?