Honungsgrillade kycklinglår
Dessa överraskande goda kycklinglår ger du en fin smak genom att pensla på en söt marinad av olja, citron, sojasås, honung, och vitlök före du grillar dem. Servera de saftiga honungsgrillade låren med grönsaksspett och len gräddfilssås med basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklinglår
3 msk olja
2 msk saft av pressad citron
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronpeppar
12 smålökar
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 aubergine
12 körsbärstomater
1 msk soja
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Annorlunda men gott. Har aldrig haft för mig att ha honung på kyckling. Men det gick!
Theresé
2005-11-17