Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsgravad enbärslax

Laxfilé som gravats med smarriga enbär, peppar och söt honung. Denna delikata honungsgravade enbärslax behöver frysas några dagar före eller efter gravningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys laxen 3-5 dygn före eller efter gravning.
  2. Ta bort ev ben ur laxen. Det går enkelt med en liten pincett eller så kallad jordgubbssnop-pare.
  3. Stöt pepparkorn och enbär grovt. Hacka dillen ganska fint.
  4. Blanda peppar och enbär med salt och socker. Strö lite av blandningen på bottnen av ett djupt fat tillsammans med lite hackad dill.
  5. Lägg ner den ena laxbiten med köttsidan upp. Strö på det mesta av saltblandningen och lägg på rikligt med dill. Ringla över honungen.
  6. Lägg den andra laxsidan ovanpå med köttsidan ner. Strö till sist över resten av saltblandningen och dillen.
  7. Täck fatet och ställ det kallt i ca 2 dygn. Vänd laxen ett par gånger under tiden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk vitpepparkorn
  • 1 msk enbär
  • 1 knippa dill
  • 1/2 dl salt
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?