Honungsgravad enbärslax
Laxfilé som gravats med smarriga enbär, peppar och söt honung. Denna delikata honungsgravade enbärslax behöver frysas några dagar före eller efter gravningen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 kg laxfilé
2 msk vitpepparkorn
1 msk enbär
1 knippa dill
1/2 dl salt
2 msk socker
1/2 dl honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett bra recept ! Laxen blir jättegod! Men jag lägger laxhalvorna i en plastpåse, mycket lättare att hantera när man vänder laxen under gravningen!
Monica
2016-12-21Detta recept använder jag i princip varje gång jag gravar lax. Alla tycker om laxen. Man kan hälla på ett par matskedar gin också om man har eller saknar enbär.
Christina
2008-12-20Jag använde det här receptet första gången jag gravade lax. Det blev mycket bra och jag har de senaste åren använt det vid flera tillfällen. Något som mina gäster uppskattat mycket.
Marianne
2005-12-28