Honungsgravad enbärslax

8
3
Honungsgravad enbärslax

Laxfilé som gravats med smarriga enbär, peppar och söt honung. Denna delikata honungsgravade enbärslax behöver frysas några dagar före eller efter gravningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Honungsgravad enbärslax

Ingredienser

4 portioner
1 kg laxfilé
2 msk vitpepparkorn
1 msk enbär
1 knippa dill
1/2 dl salt
2 msk socker
1/2 dl honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Monica

2016-12-21

Ett bra recept ! Laxen blir jättegod! Men jag lägger laxhalvorna i en plastpåse, mycket lättare att hantera när man vänder laxen under gravningen!

Christina

2008-12-20

Detta recept använder jag i princip varje gång jag gravar lax. Alla tycker om laxen. Man kan hälla på ett par matskedar gin också om man har eller saknar enbär.

Marianne

2005-12-28

Jag använde det här receptet första gången jag gravade lax. Det blev mycket bra och jag har de senaste åren använt det vid flera tillfällen. Något som mina gäster uppskattat mycket.